TulliAve-palvelu ja uusi autoverolaki

TulliAve-palvelusta julkaistaan loppuvuoden aikana uusi versio, joka tukee näillä näkymin vuodenvaihteessa voimaan astuvan uuden autoverolain muutoksia.

Uusi versio käyttää verottajan uutta rajapintaa, joten käyttäjät pystyvät jatkamaan autoverojen ilmoittamista TulliAvessa tuttuun tapaan.

Verottajan uusi rajapinta tuo mukanaan pieniä muutoksia, mutta perustoiminnot pysyvät samoina. Tietojen syötössä näytetään nyt, mitkä kentät ovat eri ilmoitustyypeissä pakollisia. Tietojen syöttöä helpottaa mahdollisuus tuoda aikaisemman ilmoituksen tiedot pohjaksi.

Uusien autojen kohdalla syötettävien tietojen määrä vähenee, ja tiedot lähetetään verottajalle kerran kuukaudessa. Kuukausi-ilmoitus pitää lähettää myös siinä tilanteessa, että uusia autoja ei ole ilmoitettavana. TulliAven uudessa versiossa voit jättää uusien autojen kuukausi-ilmoitusten lähettämisen TulliAven huolehdittavaksi kuukauden aikana syöttämiesi tietojen pohjalta.

Tiedotamme muutoksista ja tarkemmasta aikataulusta käyttöönottoajan lähestyessä. Varaamme asiakkaille mahdollisuuden joulukuussa koekäyttää uutta versiota. Ottakaa yhteyttä, jos haluatte päästä uuden version koekäyttäjiksi! Muutenkin saa olla yhteydessä, jos tulee kysymyksiä ja kehitysehdotuksia TulliAveen liittyen.


PanaSoft Oy

Jukka Karvanen
Toimitusjohtaja

+358 40 757 9315
jukka.karvanen@panasoft.fi

Petteri Koskela
TulliAve-asiantuntija

+358 40 042 6402
petteri.koskela@panasoft.fi